Ljusteknikbolaget Light Flex tar in finansiering från erfarna entreprenörer

LightFlex LightFlex, Press

Entreprenörerna Richard Båge, känd från Draknästet och grundare av Mediaplanet, och Rustan Pandy, grundare av Mediaplanet och styrelseordförande i Storytel, investerar i Stockholmsbaserade STING-bolaget Light Flex Technology. 

Genom att integrera intelligent ljus i kläder och hjälmar vill Light Flex Technology få individer och vägarbetare att känna sig tryggare när de rör sig i trafiken under mörkrets intåg. Motionärer, till exempel, kan med den nya tekniken upptäckas tidigare på en kurvig väg. Investeringen ska främst gå till fortsatt produktutveckling och etablera storskalig produktion och utveckla kundsamarbeten.  

Affärsidén bygger på en intelligent ljusteknik som kan integreras i kläder och andra produkter. Till skillnad från en reflex kan nu vägarbetare och andra nattarbetare lysa upp utan att det finns en tredje ljuskälla, dvs. synas genom aktivt, intelligent ljus istället för passivt. Tekniken är patenterad och kan lätt anpassas till olika behov.

– Vi är jätteglada över att förutom pengar, få in ett fint nätverk och djup strategisk kunskap. Richard och Rustan är bra entreprenörer med enorm erfarenhet av att bygga och växa bolag och de är dessutom roliga människor att ha med sig, säger Victoria Bäcksin, VD på Light Flex.
– Light Flex är ett bolag i tiden, vi tror stenhårt på att bolagets unika avancerade ljusteknik kommer vara en standard inom allt från arbetskläder till textiler för aktiva människor, vi ser fram emot denna resa tillsammans med entreprenörerna, säger Richard Båge, investerare i Light Flex.
Light Flex har redan globala kunder som till exempel POC, som de vann priset ”Outside Gear of the Show” med i Las Vegas på InterBike-mässan i oktober 2015.
 
Kontakt
Victoria Bäcksin, VD, Light Flex Sweden AB, +34 (629) 574 740victoria@lightflextechnology.com
 
 
Motorcycle safety - reflective vest
 
Please follow and like us: